Στην επιχειρούμενη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «στη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία»

zaxa

Πηγή: ThePressProject

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, ο Κ. Ζαχαριάδης απάντησε:

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε».



Και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά».

Σχολιάζοντας στην συνέχεια, τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, είπε: «Δεν το εκλαμβάνω ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Διεξάγεται ένας διάλογος ο καθένας αποτυπώνει τις απόψεις του και οι απόψεις δεν σχετίζονται με το ερώτημα το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ. Αυτό ερώτημα είναι διαφορετικό, δηλαδή κατά πόσο αυτή η διαδικασία των πωλήσεων των όπλων είναι με βάση κάποια ζητήματα που θέτουν αυτοί και όχι τα ιδεολογικά που τέθηκαν από τους συντρόφους».