Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει μια νεαρή γυναίκα να γεννά το παιδί της ολομόναχη σε κελί αμερικανικής φυλακής. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα στο βίντεο είναι η Diana Sanchez και το περιστατικό συνέβη στις 31 Ιουλίου 2018, στις φυλακές του Ντένβερ.

Η 27χρονη κοπέλα είχε συλληφθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα για κλοπή ταυτότητας κι ενώ ήταν έγκυος στον 9ο μήνα. Εκείνη την ημέρα κι ενώ βρισκόταν στο κελί της, έσπασαν τα νερά της. Επί πέντε ώρες η Sanchez καλούσε τους φύλακες και τους ζητούσε να πάει γιατρός στο κελί της. Κανείς όμως δεν της έδωσε σημασία.

Έτσι η γυναίκα ξάπλωσε στο στενό κρεβάτι του κελιού της και έφερε στον κόσμο το αγοράκι της μόνη κι αβοήθητη. Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο γιατρός μπαίνει στο κελί ενώ ήδη έχει βγει το κεφάλι του μωρού.

Τώρα η Σάντσεθ κατέθεσε μήνυση εναντίον των αρχών, γιατί δεν της παρείχαν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Το τμήμα του σερίφη του Ντένβερ δήλωσε στο BBC ότι προέβη σε ανασκόπηση και διαπίστωσε ότι το προσωπικό είχε ενεργήσει καταλλήλως.

Πηγή: 3pointmagazine