Είμαστε με την ειρήνη των πολλών, των φτωχών, των εργαζομένων. Με την ειρήνη αυτών που χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης και αντάμωσης, αυτών που αγωνίζονται σε ολόκληρη τη γη για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους.

Σε αυτή την αντάμωση είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Μια αντάμωση που περνά μέσα από τους κοινούς αγώνες των καταπιεσμένων, πέρα και ενάντια στους διαχωρισμούς της φυλής, του φύλου, του χρώματος, της καταγωγής, της γλώσσας, της θρησκείας. Τους αγώνες του παρελθόντος αλλά και αυτούς που μέλλονται να έρθουν για την ειρήνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη των λαών.

– Οι συζητήσεις – εργαστήρια ξεκινούν στις 19.00, το καθένα στο χώρο του που θα βρείτε σημειωμένο στο φυλλαδιάκι που θα παίρνετε δώρο, ερχόμενες στο φεστιβάλ. Στο ίδιο φυλλάδιο, θα υπάρχουν αναλυτικά οι ομιλητές και ομιλήτριες (όπως και οι συντελεστές των παραστάσεων και ταινιών).

– Οι δράσεις στο χώρο του θεάτρου, δηλαδή παραστάσεις, χοροί και performances ξεκινούν (αυστηρά!) στις 20.00 και διαδέχονται το ένα το άλλο.

– Ο παιδότοπος ανοίγει εκεί κατά τις 19.00 (ή και λίγο νωρίτερα) και μέχρι κατά τις 19.30 ξεκινούν και οι προγραμματισμένες δράσεις του.

– Οι συναυλίες παίρνουν τη σκυτάλη (μέχρι και τον τερματισμό της βραδιάς) στις 22.00.

– Πάνω στην παραλία, θα γίνονται και οι προβολές. Λέμε στις 21.30, αλλά στην πράξη, μόλις πέσει το πραγματικά καλό σκοτάδι, ώστε η εικόνα να φαίνεται όπως πρέπει!

Για το πλήρες και λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εργαστηρίων και λοιπών καλλιτεχνικών δρώμενων, επισκεφτείτε στη σελίδα http://antiratsistiki.gr/node/780

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

>> Παρασκευή 29/6 <<
— Δυτική Σκηνή: Τα Παιδιά από τη Βόλβη // Taburo Bota // Eleκtro Balkana // Treez
— Ανατολική Σκηνή: ΠλανΏδειες // Διώνη // Άγγελοι του Τσιτσάνη // Παραδοσιακό Γλέντι με τους Μάκη Μπακλατζή και Γιάννη Δανίτσα

>> Σάββατο 30/6 <<
*θα ανοίξουν το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ οι BB5 Percussion System
— Δυτική Σκηνή: Arrow BeatBox // Renovatio // Bluebeat Company // One Drop Forward // Bailemos
— Ανατολική Σκηνή: Αντάμα // Φάρος Music Band // Ρουμπαγιάτ // Λαϊκό Γλέντι με τους Θάνο Παπαγεωργίου, Βασιλεία Τζίνα, Βασίλη Στόλη και Αντώνη Τενεκετζή

>> Κυριακή 1/7 <<
— Δυτική Σκηνή: Usurum // Εκμέκ // ÉTÉ // Low Treble
— Ανατολική Σκηνή: Άιντε Ψιλά Ψιλά // Blue Maren // Πλήρει Ντάξει // Λαϊκότροπον