Τελευταία ευκαιρία για τους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς. Το ρώσικο έργο-δυναμίτης στο θέατρο Επί Κολωνώ με την Αριέττα Μουτούση στο ρόλο της δασκάλας Ελένα που κρατείται όμηρος από τους μαθητές της μέσα στο ίδιο της το σπίτι, κατεβαίνει στις 27 Μαρτίου.

Η παράσταση επαναλαμβάνει τη θριαμβευτική πορεία που είχε διαγράψει και στο πρώτο ανέβασμα, δεκαπέντε χρόνια πριν, στο ξεκίνημα του Επί Κολωνώ το 2000.

Υπόθεση του έργου

Τέσσερις έφηβοι κρατούν σε ομηρία την καθηγήτριά τους μέσα στο διαμέρισμά της σε ένα εκρηκτικό έργο από τη Σοβιετική Ένωση του 1980. Tο «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, δεκατέσσερα χρόνια μετά την πανελλαδική και εξαιρετικά επιτυχημένη πρεμιέρα στο ίδιο θέατρο, ανεβαίνει φέτος ξανά στο Επί Κολωνώ από την Ομάδα Νάμα, με την υψηλής ενέργειας σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Στο ρόλο της δασκάλας και πάλι η Αριέττα Μουτούση σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας ως μαραμένη γεροντοκόρη που έχει μείνει υποταγμένη στα «πιστεύω» και στους κώδικες του σοβιετικού σοσιαλισμού και αρνείται να ενδώσει σε ό,τι ευαγγελίζεται η επερχόμενη γλασνόστ. Οι μαθητές της (Γιάννης Λεάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Χρήστος Κοντογεώργης και Ηρώ Πεκτέση) την επισκέπτονται με άλλοθι τα γενέθλιά της και απώτερο σκοπό να κλέψουν και να αλλάξουν τα γραπτά τους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο. Στην απόφαση για την πράξη τους αυτή οδηγήθηκαν νιώθοντας θύματα του παράλογου και αρτηριοσκληρωτικού συστήματος, στο οποίο θεωρούν πως η καθηγήτριά τους παραμένει υποταγμένη. Παρά την ομηρία στην οποία την υποβάλλουν για μια ολόκληρη νύχτα, το χάσμα μεταξύ τους -ένα χάσμα γενεών όσο και ιδεολογιών- θα μείνει αγεφύρωτο σε αυτήν την πολιτική αλληγορία δωματίου που διαθέτει σασπένς ψυχολογικού θρίλερ.

Που παίζεται

Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94,Κολωνός
Τηλ : 2105138067
Παραστάσεις : Έως : 27/3
Πληροφορίες : Απόγ.: Κυρ. 6.30 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9.15 μ.μ.
Τιμη : € 16, 12, 10. Ισχύουν ειδικές τιμές.

Πηγή: athinorama.gr