Προτάσεις

«Ενάντια στον πόλεμο των λίγων, για την ειρήνη των πολλών! #antirathess21

Όταν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση που βιώνουμε εδώ και χρόνια, έρχονται να προστεθούν οι απειλές νέων πολέμων, πρέπει να το φωνάξουμε καθαρά: στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο των λίγων. Στον πόλεμο που προκαλεί πόνο, προσφυγιά, περιβαλλοντική καταστροφή, για να φέρει κέρδη στη βιομηχανία όπλων, τις πολυεθνικές του πετρελαίου, τους ιμπεριαλιστές του κόσμου όλου.»

Στο θέατρο Άλφα.Ιδέα στην Πατησίων, την Τρίτη 5 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 9, διοργανώνεται το τρίτο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου «Improv Comedy Theater» με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών από 25 χώρες. Οι διοργανωτές και θεατρικοί αυτοσχεδιαστές, Μενέλαος Πρόκος και Παναγιώτης Δελαβίνιας μιλούν στο TPP για την χαμένη παιδικότητα του αυθορμητισμού, την απελευθέρωση της φαντασίας, το συναίσθημα του να μη φοβάσαι να αποτύχεις και την χαρά του αυτοσχεδιασμού.

Την Κυριακή, 6 Μαϊου, το The Press Project διοργανώνει Live οικονομικής ενίσχυσης και σας περιμένει στο Κύτταρο, με πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες που μαζεύονται για να στηρίξουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Διεθνής ημέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας το Σάββατο 17 Μαρτίου, με αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις να καλούν την ίδια μέρα στην Ομόνοια τον κόσμο να φωνάξει ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, στις φασιστικές προκλήσεις, ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις «ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μεγαλύτεροι, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο για να αντισταθούμε στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους»

Από αυτή την Πέμπτη 1η Μαρτίου και για δύο ακόμα Πέμπτες, η «Ανασκόπηση» του TPP και ο Κωνσταντίνος Πουλής θα το ρίξουν έξω και θα ανεβούν στη μουσική σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα σατιρικό διάλειμμα, καλεσμένοι του Κώστα Χαριτάτου.

Αντιρατσιστική συναυλία αλληλεγγύης για την στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, με τη συμμετοχή δεκάδων τραγουδιστών, ηθοποιών και ερμηνευτών, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου από την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή.

Τι μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί στον εξτρεμισμό; Φταίει η κοινωνία; Φταίει το σχολείο ή η οικογένεια; Μπορεί ένας έφηβος να βρει τις απαντήσεις που αναζητά στη Βίβλο; Ζούμε σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών; Η θεατρική παράσταση «Μάρτυρας» του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ, υπό τη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λάσκαρη, και η θεατρική ομάδα PROVA T.O. θέτουν με άμεσο τρόπο ερωτήματα που δεν τολμά να θέσει σε πρώτο πλάνο η ελληνική κοινωνία. Επηρεασμένος από την 11η Σεπτεμβρίου, ο συγγραφέας παρουσιάζει από τη δική του σκοπιά το στοιχείο της τρομοκρατίας και τις διάφορες εκφάνσεις του. Κρύβονται οι τρομοκράτες μονάχα στην Ανατολή; Θέτει με ξεκάθαρο τρόπο το ερώτημα: «Εσύ που θα έφτανες για αυτά που πιστεύεις;».

Είναι η ιστορία της Μαρίας που είναι έγκυος και κάνει απεργία γέννας.

Ο διαχρονικός ήρωας του Σαίξπηρ αναρωτιέται πάνω στην ύπαρξη σε μια σκηνική σύνθεση όπου ο Αιμ. Χειλάκης ερμηνεύει όλους του ρόλους.

Πίσω από μια αραχνοΰφαντη αυλαία κινούνται λυγερές φιγούρες που χορεύουν, που παιχνιδίζουν, που χαριεντίζονται αναμεταξύ τους.

Η ερωτική αφύπνιση ενός μελαγχολικού 40χρονου γιατρού στη θερινή Αντίπαρο των ηλιοκαμένων ηδονών μετατρέπεται σε σκοτεινή εμμονή

Δημοσκόπηση

Είστε έτοιμοι για το 4ο μνημόνιο;

Έχω ξυριστεί - 30.3%
Κάνω λέιζερ - 14.7%
Είμαι σπανός - 7.4%
Μου αρέσει η τρίχα - 47.4%

Ελληνοφρένεια
Μας ακούτε κάθε μέρα 1 με 2 το μεσημέρι στον Real FM 97.8 (107.1 Θεσσαλονίκη).

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies
Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ Αποδέχομαι