Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης για το Ατέχνως

Το CNN με ανακοίνωσή του ακύρωσε την σύμβαση που είχε με τον συνεργάτη του, πολιτικό σχολιαστή και καθηγητή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Tample στη Φιλαδέλφεια, Marc Lamont Hill μετά την ομιλία του στα Ενωμένα Έθνη για το Ισραήλ.

Ειδικότερα διακόπηκε η σύμβαση όταν η φιλοϊσραηλινή οργάνωση Ένωση Aντι-δυσφήμησης (Anti-Defamation League,) και άλλες φιλοϊσραηλινές ομάδες κατηγόρησαν τον Hill ότι συνηγορεί υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ.

cnn1

Ο Hill μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη την ημέρα της «Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό» τόνισε πως «Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε  αλληλεγγύη όχι μόνο στα λόγια αλλά να δεσμευτούμε για πολιτική δράση, δράση λαϊκή, τοπική και διεθνή που θα μας δώσει αυτό που απαιτεί η δικαιοσύνη και αυτό είναι μια ελεύθερη Παλαιστίνη “από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα”.

Κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες να μποϋκοτάρουν το Ισραήλ. Στην κριτική που του έγινε για την φράση “από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα”, φράση που χρησιμοποιεί και η Χαμάς, δήλωσε αργότερα «Η αναφορά μου στο « από το ποτάμι μέχρι την θάλασσα» δεν ήταν μια προτροπή για να καταστραφεί οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε»

«Ήταν μια κλήση για δικαιοσύνη, τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα/Δυτική Όχθη. Η ομιλία μου ήταν ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Δεν υποστηρίζω τον αντισημιτισμό ή την βία». «Υποστηρίζω την ελευθερία και την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης».

Δεν έφτασαν οι εξηγήσεις του καθηγητή. Το φιλοϊσραηλινό λόμπι αποδείχτηκε πιο ισχυρό και το CNN τον απέλυσε δείχνοντας για μιά ακόμη φορά πόσο στενά δεμένα είναι συνδεμένα τα συμφέροντα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και το “αγαπημένο τους παιδί” που είναι το κράτος δολοφόνος.

Οι φιλοισραηλινές οργανώσεις με την τεράστια δύναμη που διαθέτουν στις ΗΠΑ κατηγορούν για αντισημιτισμό όσους αντιδρούν στην δολοφονική πολιτική του Ισραήλ και πετυχαίνουν να τους κλείνουν το στόμα, αυτή την φορά μέσω του πιο γνωστού και κατά τα άλλα αντικειμενικού μέσου Μαζικής αποβλάκωσης και παραπληροφόρησης, CNN.

Πηγή Associated Press and Guardian staff