Σχόλιο: Χρήστος Αβραμίδης

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα ΜΑΤ, χωρίς καμία απολύτως αφορμή επιτέθηκαν στην διαδήλωση που Πολυτεχνείου που έφτανε προς την ολοκλήρωσή της. Έτσι ενώ τα πανό είχαν μαζευτεί και οι διαδηλωτές σιγά σιγά, πήγαιναν να αποχωρήσουν μέσα από το Μετρό, τα ΜΑΤ όπως και πέρυσι, επιτίθενται στην πορεία επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και χτυπούν κόσμο. Μάλιστα, όπως φαίνεται στην συνέχεια τα ΜΑΤ ενώ έχουν ακινητοποιήσει έναν συλληφθέντα τον πατάνε κάτω με το πόδι και διώχνουν βίαια τους φωτογράφους προκειμένου να μην αποτυπωθεί ο τρόπος που του…φέρονται.

Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός διαδηλωτή ο οποίος προσκομίστηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα δάχτυλα…

Ενώ χαρακτηριστική είναι η στιγμή όπου

Έτσι, έκτος από την αύρα και τα drones το (παρα)κράτος δεν δίστασε να αμαυρώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου και με μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ.

Γεννιούνται, λοιπόν, δυο ερωτήματα. Ποιος πραγματικά αμαυρώνει την επέτειο του Πολυτεχνείου;

Κάποιοι νεαροί που πετούν μολότοφ, ή ένα ολόκληρο κράτος που μεταμορφώνεται επί «αριστερής κυβέρνησης» προς το αυταρχικότερο.

Και επίσης, τα ΜΑΤ χτύπησαν πέρυσι απρόκλητα στο ίδιο σχεδόν σημείο. Τα ίδια ΜΑΤ. Με την ίδια κυβέρνηση.

Και εντάξει. Τα ΜΑΤ τα γνωρίζουμε. Τα έχουμε δει, τα έχουμε ζήσει, ξέρουμε ακόμα και ποια ναζιστική οργάνωση ψηφίζουν μαζικά…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όμως, από περυσι, (έναν ολόκληρο χρόνο μετά!) δεν βρήκε τίποτα να κάνει προκειμένου αυτές οι ένστολες συμμορίες να μην χτυπήσουν ξανά τους ανθρώπους που διαδηλώνουν για το Πολυτεχνείο;