Εικόνα από Παράλλαξη

Χρήστος Αβραμίδης

Ο Διάσημος καλλιτέχνης Μάνου Τσάο βρίσκεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη καθώς εθεάθη στην διαμαρτυρία των μουσικών του δρόμου μπροστά στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Κατά την παρουσία του, δεν τραγούδησε αλλά προχώρησε σε μία δήλωση στήριξης στο μικρόφωνο:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να υποστηρίξουμε τους μουσικού του δρόμου, στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε επίσης το ίδιο είδος προβλημάτων στο παρελθόν, εξαιτίας όλων των νόμων της δικτατορίας, στην Βαρκελώνη. Παλεύουμε σκληρά για το δικαίωμα των Μουσικών του Δρόμου και στην Βαρκελώνη, όπως εδώ στην Θεσσαλονίκη. Πρέπει να αλλάξουμε τους νόμους και να αφήσουμε τους μουσικούς του δρόμου να παίξουν στους δρόμους, χωρίς φόβο και χωρίς καταπίεση. Και πρέπει να κάνουμε τους πάντες να καταλάβουν ότι η Μουσική του δρόμου και η Τέχνη του δρόμου είναι Πολιτισμός.»

Ενώ έκλεισε ευχαριστώντας τους συγκεντρωμένους στα Ελληνικά.

Δείτε τα video με τα όσα είπε ο καλλιτέχνης

Θα πρέπει τέλος, να σημειώσουμε ότι δεν  είναι η πρώτη φορά που ο Manu Chao στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν έχει τραγουδήσει σε συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν οι εργάτες του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, στην Αθήνα, ενώ σε παλαιότερη συναυλία του, έχει παραχωρήσει το μικρόφωνο σε εκπροσώπους κινημάτων για να εκφράσουν τις θέσεις τους, όπως για παράδειγμα στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική.

 

*Φωτό από Παράλλαξη