Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού περιοδικού, τα ποσοστά εμβολιασμού σε εύπορες περιοχές του Λος Άντζελες όπως η Σάντα Μόνικα και το Μπέβερλυ Χιλς, έχουν γνωρίσει μια κατακόρυφη πτώση, σε σημείο να φτάσουν αυτά του Νοτίου Σουδάν όπου επικρατεί πόλεμος, λιμός και λοιμός.

Όπως αναφέρει το άρθρο, οι γονείς των σχολείων της περιοχής, παρουσιάζουν έγγραφα με τα οποία ζητούν την κατ’ εξαίρεση εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία και βάσει “προσωπικής πεποίθησης” επικαλούνται άγχη, αλλεργίες και επιληπτικές κρίσεις, προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Σαν αποτέλεσμα, στις συγκεκριμένες γειτονιές, έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους, ασθένειες όπως ο κοκκύτης και η ιλαρά.

 

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσοστό των ανεμβολίαστων παιδιών στο Λος Άντζελες, ενώ εμφανίζεται πολύ μεγαλύτερο στα ιδιωτικά σχολεία απ’ ότι στα δημόσια.

Σχολεία όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα κοκκύτη και ιλαράς, στο Λος Άντζελες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οικονομική άνεση των συγκεκριμένων γονιών, τους βοηθά να βρίσκουν πρόθυμους γιατρούς και σχολεία, που δε θα φέρουν αντίρρηση στο να μην εμβολιαστούν τα παιδιά τους.

Απ’ ότι φαίνεται, το να είσαι πλούσιος, δε σημαίνει απαραίτητα πως είσαι μορφωμένος, ή αρκετά ικανός ώστε να μεγαλώσεις παιδιά.