Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Κατά γενική ομολογία, τα πάντα ήταν καλύτερα τα παλιά τα χρόνια. Κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοιχτά, οι δάσκαλοι σε έδερναν και οι παπάδες μπορούσαν να σε βάλουν σε ένα μεγάλο σωρό με ξύλα και να σου βάλουν φωτιά.

Γιατί να μη γυρίσουμε σε εκείνες τις ευτυχισμένες εποχές;

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ένα σχολείο στη Georgia των ΗΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε πως θα επαναφέρει τη βέργα, σαν μέθοδο τιμωρίας για τους μαθητές του.

Ζήτησε μάλιστα την έγγραφη συναίνεση των γονιών τους, για τη χρήση σωματικής τιμωρίας σε περίπτωση που τα παιδιά τους δεν είναι αρκετά υπάκουα μέσα στην τάξη.

Μάλιστα περιγράφει ακριβώς πώς θα επιβάλλεται η σωματική τιμωρία στα ανυπάκουα παιδάκια:

Ο μαθητής θα μεταφέρεται σε ένα γραφείο. Θα βάζει τα χέρια του στα γόνατά του ή σε ένα έπιπλο και θα τον χτυπούν στα οπίσθια με ένα ραβδί. Η τιμωρία θα επιβάλλεται παρουσία ενός ενήλικου μάρτυρα και δεν επιτρέπονται πάνω από τρία χτυπήματα. Επίσης, νωρίτερα θα έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς του μαθητή, ενώ το ραβδί θα είναι ξύλινο, μήκους 61 εκατ. και πλάτους 15 εκατοστών.

 

Σε περίπτωση που κάποιοι γονείς δεν δώσουν τη συγκατάθεσή τους για σωματική τιμωρία, η εναλλακτική είναι πενθήμερη αποβολή για τον μαθητή

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, “Υπήρχε μια εποχή που η σωματική τιμωρία ήταν φυσιολογική στα σχολεία και δεν είχαμε τα προβλήματα που έχουμε τώρα”.

Μέχρι τώρα, περίπου το ένα τρίτο των γονιών απάντησαν θετικά στο αίτημα του σχολείου.

Στις ΗΠΑ, περίπου 20 πολιτείες επιτρέπουν ακόμα τη σωματική τιμωρία των μαθητών.

 

Το να χτυπάνε τους μαθητές οι δάσκαλοι, ίσως είναι σχετικά αχρείαστο στα σχολεία των ΗΠΑ, αφού μερικές φορές το μάθημα μπορεί να εξελιχθεί κάπως έτσι: