Αλιεύσαμε την τρολιά από το Κουλούρι

Αρκετά απλή και κατανοητή, δίχως ιδιαίτερες χρονοτριβές και περιθώρια για παρερμηνείες, φαίνεται πως είναι τελικά η διαδικασία της παραίτησης ενός αξιωματούχου της κυβέρνησης ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως μαρτυρούν στο «Κουλούρι» αξιόπιστες πηγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να παραιτηθεί κάποιος από το αξιώμά του, αρκεί απλά να εκδηλώσει την πρόθεσή του και στη συνέχεια να υπογράψει ένα έγγραφο το οποίο και θα επικυρώνει την παραίτηση από τα καθήκοντά του. Όπως μαρτυρούν μάλιστα χιλιάδες παραδείγματα από το παρελθόν, αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχουν χρειαστεί παρά μόλις κάποια λεπτά για να ολοκληρωθούν, χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.

Σημειώνεται επίσης, πως η παραπάνω διαδικασία ισχύει κανονικά και στη χώρα μας, παρά το γεγονός πως αρκετοί μοιάζουν να μην το γνωρίζουν. Εμείς, επικοινωνήσαμε με στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία φάνηκαν να συμφωνούν με τα λεγόμενά μας, δίχως όμως να καταλαβαίνουν γιατί τους ρωτάμε.

Ανάμεσα στους ερωτηθέντες ήταν και ο Νίκος Τόσκας, που παραιτήθηκε επιτυχώς πριν λίγες μέρες από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τόσκας, επιβεβαίωσε πως η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε ταχύτητα και μέσα σε λίγες ώρες είχε παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι πηγές συμφωνούν πως όταν κάποιος επιθυμεί να παραιτηθεί και εάν το προσπαθήσει πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρει.