Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Πληροφορίες από Guardian, BBC

 O πρόεδρος της Βενεζουέλας καταφερε να επιζήσει μετά από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε όταν διάφορα drones με εκρηκτικά, εξεράγησαν την ώρα που μιλούσε σε μία εκδήλωση στο Καράκας.

Συγκεκριμένα, δύο drones με εκρηκτικά εξεράγησαν στην λεωφόρο Μπολιβάρ όπου βρισκόταν ο Μαδούρο.

Η κρατική τηλεόραση, δείχνει τον Μαδούρο να διακόπτει απότομα την ομιλία του, κατά την διάρκεια μία στρατιωτικής γιορτής.

Εκατοντάδες στρατιώτες που ήταν παρόντες, ξεκίνησαν να τρέχουν και να διασκορπίζονται.

Σύμφωνα με τον Υπουργό πληροφοριών Jorge Rodriguez, υπήρξε μια επίθεση ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας με μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (drones) τα οποία έφεραν πάνω τους εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την δήλωση ο Μαδούρο είναι καλά και συνεχίζει να εργάζεται. Ενώ από την άλλη, τραυματίστηκαν, αρκετοί στρατιώτες της εθνικής φρουράς (οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εφτά στον αριθμό).

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση εθνικιστών, “Soldados de Franelas”, οι οποίοι με ανάρτησή τους στο Twitter ισχυρίζονται ότι 2 drones μετέφεραν πλαστικά εκρηκτικά c4. Ενώ αναφέρουν επίσης ότι τα drones τα κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές πριν πλησιάσουν τον στόχο τους. Επιπλέον απειλούν και με νέες απόπειρες δολοφονίας, αφού αναφέρουν: «Αποδείξαμε ότι είναι ευάλωτοι, δεν το πετύχαμε σήμερα αλλά είναι ζήτημα χρόνου».

Juan BARRETO © / AFP

Juan BARRETO © / AFP