Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Τον καημό τους έχουν και οι χρυσαυγίτες αυτές τις μέρες, που ακόμα μετράμε τους νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Αττική της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε ιστοσελίδα που προωθεί τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, διαβάζουμε:

Η φωτογραφία είναι από την Ραφήνα, κατά την εθνική τραγωδία. ΚΙ όπως βλέπουμε, ο Ερυθρός Σταυρός προσέθεσε στο σήμα του και την ημισέληνο, προφανέστατα για να μην… θίγονται τα «προσφυγάκια».

Αυτό είναι σίγουρα το πρώτο βήμα της ισλαμοποίησης της χώρας των «γκιαούρηδων» (των «απίστων», όπως μας αποκαλούσαν οι Τούρκοι τα 400 χρόνια της σκλαβιάς). Το δε επόμενο βήμα, θα είναι η πλήρης αφαίρεση του σταυρού!

Θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά Έλληνες, ή θα απαντήσουμε στην τυραννία που θέλουν να μας επιβάλλουν, με ενίσχυση της μόνης πολιτικής δύναμης στη χώρα που αντιστέκεται σθεναρά στα άνομα σχέδιά τους;

Η φωτογραφία στην οποία αναφέρεται το άρθρο, είναι η παρακάτω:

Όπως όμως διαβάζουμε, το “Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου” όπως είναι η επίσημη ονομασία αυτού που αποκαλούμε “Ερυθρός Σταυρός” για χάρη συντομίας, έχει για επίσημο έμβλημα από το 1919, το παρακάτω:

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι από Ελλάδα, αλλά προφανέστατα ο Ερυθρός Σταυρός δεν πρόσθεσε ξαφνικά την ημισέληνο στο σήμα του, εκτός και αν οι χρυσαυγίτες εννοούν ως ξαφνικά το 1919 μ.Χ. οπότε και έγινε αυτή η προσθήκη.

Δεν προκαλεί εντύπωση η σταθερή προσήλωση των χρυσαυγιτών στην προσέλκυση ψηφοφόρων μέσω ψεύτικων ειδήσεων.