Αλιεύσαμε την τρολλιά από το Κουλούρι

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ΕΠΟ ο νέος Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ο οποίος θεσπίζει όλους τους κανονισμούς γύρω από την λειτουργία των ποδοσφαιρικών αγώνων και των διοργανώσεων ποδοσφαίρου στη χώρα μας για την επόμενη σεζόν.

Ως συνήθως οι αλλαγές δεν είναι πολλές, όμως υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς, με σημαντικότερη κατά πολλούς τη διάταξη για τον περιορισμό των όπλων μαζικής καταστροφής που μπορεί να έχει στη διάθεσή της η κάθε ομάδα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 2, παράγραφος 24 που αφορά τις ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, προβλέπει την καθιέρωση του ανώτατου ορίου της μίας (1) βόμβας υδρογόνου ανά ομάδα, για όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα προμηθευτεί πάνω από μία βόμβα υδρογόνου, θα έχει το δικαίωμα να τις δίνει δανεικές.

Εξαίρεση αποτελεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, στη διάρκεια της οποίας όποια ομάδα έχει κάνει ήδη χρήση της υδρογονοβόμβας της θα έχει το δικαίωμα να προμηθευτεί καινούρια, είτε να ζητήσει την επιστροφή κάποιας δανεικής.

Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών θερμοπυρηνικών όπλων (σ.σ. που δεν έχουν κατασκευαστεί εντός της Ε.Ε.) που μπορεί να έχει στην ιδιοκτησία του ο κάθε σύλλογος, μαζί με όσες έχουν δοθεί δανεικές, ορίζεται στις δύο (2).

Τέλος, πέραν των ρυθμίσεων για τις βόμβες υδρογόνου, ο νέος ΚΑΠ ρυθμίζει επίσης κάποια θέματα σχετικά με τους γιατρούς των αγώνων, για τους οποίους αναφέρει ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν πράσινο ιατρικό καπέλο και να γνωρίζουν που βρίσκεται το πάγκρεας.