Πηγή: TetartoPress

Ένα προς ένα καταρρίπτονται τα σενάρια και το αφήγημα της ληστείας, πριν την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος.

Μετά το χθεσινό βίντεο που δημοσιεύσαμε στο tetartopress στο οποίο φαίνεται η βίαιη απώθηση του θύματος λίγο πριν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο ώστε να μην εισέλθει στο κατάστημα με τα είδη αρτοποιίας, σήμερα παρουσιάστηκε η έκθεση πορίσματος σε έγγραφο που καταχωρήθηκε στην υπάρχουσα δικογραφία από τη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) και στάλθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στις 26 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, τα αποτυπώματα του Ζακ βρέθηκαν μόνο στην πόρτα του κοσμηματοπωλείου και όχι στο εσωτερικό του με το πόρισμα να αναφέρει «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια γυάλινης πόρτας εισόδου του κοσμηματοπωλείου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντα Κωστόπουλου Ζαχαρία».

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο δακτυλικά αποτυπώματα του κοσμηματοπώλη όπως βρέθηκαν:«σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων εντός του κοσμηματοπωλείου».

Σύμφωνα με την έκθεση αλλά επιβεβαιωμένα πλέον και από την μια εκ των δυο συνηγόρων της Πολίτικης Αγωγής -η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κοστώπουλου- Άννυ Παπαρούσου δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο.

Τέλος, μεταξύ άλλων στην έκθεση βρίσκουμε πως μετά τον ελέγχο από το αρμόδιο συνεργείο από τη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτέμβρη 2018, εντοπίστηκαν τμήματα αποτυπωμάτων που «παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω», ενώ τμήμα αποτυπώματος που εντοπίστηκε στην επιφάνεια κορνίζας, η οποία αποτελεί πειστήριο, «είναι ανόμοιο με τα αποτυπώματα των ανωτέρω».

Η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου μας δήλωσε:

«Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα στο μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος και με αυτό απείλησε τους κατηγορουμένους έτσι όπως αναφέρεται στις απολογίες τους και στα απολογητικά τους υπομνήματα καταρρίπτει για άλλη μια φορά το σενάριο της οποιαδήποτε επιθετικής ενέργειας που του καταλογίστηκε στην αρχή».