Με πληροφορίες από e-thessalia και Pandiera

Στη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Ν. Κανελλή προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο Ν. Κανελλής που οδηγείται μετά από μηνύσεις της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του Γ. Μουλά στο τμήμα, δεν εμφανίζεται σε κανένα βίντεο να μετέχει στα επεισόδια με «γεροδεμένους» που χαρακτηρίστηκαν μπράβοι της δημοτικής αρχής, τους οποίους δεν συνέλαβε η αστυνομία και δεν μήνυσε κανείς για τη συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο και τους ξυλοδαρμούς.
Ο Ν. Κανελλής αιφνιδιάστηκε από τη σύλληψή του, ενώ πολίτες έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς για να τον πάρουν από τα χέρια τους. Άμεσα αντέδρασαν και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, με τον Μ. Πατσιαντά και την Νατάσα Οικονόμου να παρεμβαίνουν στην αστυνομία που είχε απομακρύνει τον Ν. Κανελλή μέσα στο γραφείο του Γ. Μουλά. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους πολίτες να φωνάζουν «έξω τα ΜΑΤ από το Δημαρχείο» και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Γ. Τόλιας τον άφησε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφίσει κατά της διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν και ο Αχ. Μπέος είπε πως η σύλληψη έγινε… αυτοδίκαια, ενώ έβρισε τη Νατάσα Οικονόμου. Επιπλέον συνελήφθη ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Μιχ. Τρεμόπουλος όπως ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας.

Επίσης, έγινε προσαγωγή ενός ακόμη ατόμου που κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες.

Το επίδικο της συνεδρίασης που διακόπηκε χθες και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9.00, είναι η προώθηση της ιδιωτικοποίησης του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου μέσω της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου).

Τελικά η πρόταση της παράταξης Μπέου για πτώχευση της Δημοτικής εταιρίας νερού δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία και δεν πέρασε.

Εντωμεταξύ μετά την χθεσινή ένταση, η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνες σε σπίτια, ενώ το χωριό Σταγιάτες, εμβληματικό στον αγώνα της υπεράσπισης του νερού στο Πήλιο, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Στο facebook κάτοικοι της  περιοχής διακινούν μάλιστα, το εξής μήνυμα:

«Μετά την υποδειγματική -σε σχέση με τους κινηματικούς όρους- διευθέτηση από μεριάς των βολιωτών και πηλιοριτών, που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της κατάστασης που δημιούργησαν οι Μπέοι, οι μπράβοι τους και η αστυνομία, ήταν φυσικό για το κράτος και το παρακράτος να απαντήσει…

Έτσι, αυτή τη στιγμή οι Σταγιάτες, «εμβληματικό” χωριό στον αγώνα για το νερό, βρίσκεται υπό κατοχή από δυνάμεις της αστυνομίας.

Με εντάλματα στο χέρι για κατοίκους του χωριού ΟΠΚΕ, ασφαλίτικα αυτοκίνητα και κάθε είδους λαγωνικά ψάχνουν τα σπίτια και τις αυλές του χωριού από χτες το απόγευμα, όλη τη νύχτα και σήμερα υπό βροχή, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό κλίμα, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στις εποχές όπου ταγματασφαλίτες έψαχναν τους αντάρτες σε σπίτια και χωράφια του χωριού…

Το χωριό όμως αντιστέκεται κι ας είναι κυκλωμένο. Πολύ δύσκολα θα πάρουν αυτό που θέλουν. Το κράτος και το παρακράτος θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αναλογούν. Δύναμη στους Σταγιατιώτες!

Διαδώστε όπως μπορείτε. Να κάνουμε το αίσχος επαίσχυντο δημοσιοποιώντας το καταρχήν!»