Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε σε 14 μήνες φυλάκιση τον Ουαέντ Ταμίμι, 21χρονο αδερφό της Αχέντ Ταμίμι, του 16χρονου κοριτσιού που έγινε σύμβολο της αντίστασης των Παλιστινίων απέναντι στο Ισραήλ όταν χαστούκισε ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της στη Δυτική όχθη.

 waed

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Ουαέντ Ταμίμι καταδικάστηκε για ρίψη πετρών κατά ενός ισραηλινού στρατιώτη το 2017, που προκάλεσε τον τραυματισμό του. Είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται από  τις ισραηλινές δυνάμεις, κ με την πρώτη να είναι για ανάλογο περιστατικό το 2016.

Η καταδίκη του Ουαέντ λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση της αδερφής του Αχέντ και της μητέρας τους. Η νεαρή ακτιβίστρια συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία 16 ετών λίγες ημέρες αφού το βίντεο που τη δείχνει να χτυπά δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έγινε viral στο διαδίκτυο. Αφέθηκε ελεύθερη μετά από οκτώ μήνες κράτησης και ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της ισραηλινής κατοχής. 

Μετά την κυκλοφορία του video, το Ισραήλ κατηγόρησε την οικογένεια Ταμίμι ότι χρησιμοποιεί την 16χρονη κόρη της σε προσχεδιασμένες διαμαρτυρίες. Ωστόσο μέλη της οικογένειας έχουν πέσει θύματα ισραηλινών εγκλημάτων. Ο θείος και η θεία της Ταμίμι δολοφονήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες, το 2012 και το 1993 αντίστοιχα.Ο πατέρας Μπασέμ Ταμίμι έχει φυλακιστεί εννέα φορές από το 1988 έως το 2013 και έχει υποστεί διάφορα είδη βασανιστηρίων.