Τριήμερη απεργία κήρυξαν συνδικάτα χιλιάδων εργατών στις φυτείες τσαγιού στο Νταρζίλινγκ της ανατολικής Ινδίας, απαιτώντας αύξηση κατά 20% τη μέρα. Σημειώνεται ότι ο κατώτατος ημερήσιος μισθός ενός εργάτη σε φυτεία είναι 169 ρουπίες (2,13 ευρώ).

india

Πηγή: ThePressProject

Χιλιάδες εργάτες στις φυτείες τσαγιού στο Νταρζίλινγκ της ανατολικής Ινδίας ξεκίνησαν την Τρίτη απεργία για τρεις μέρες, ζητώντας αύξηση 40 σεντς την ημέρα από την κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες γης. «Περισσότεροι από 400.000 εργάτες από περίπου 370 φυτείες συμμετέχουν στην τριήμερη απεργία» στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, διευκρίνισε ο Αλόκε Τσακραμπότρι πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής του συνδικάτου εργαζόμενων στις φυτείες τσαγιού.

«Ο κατώτατος ημερήσιος μισθός ενός εργάτη σε φυτεία είναι 169 ρουπίες (2,13 ευρώ). Ζητήσαμε αύξηση 20% στις 203 ρουπίες (2,55 ευρώ)», συμπλήρωσε.

Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι οι απεργοί προς το παρόν δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στις φυτείες του Νταρζίλινγκ, διάσημου για το τσάι του παγκοσμίως, ενώ τα περίπου είκοσι τοπικά συνδικάτα ελπίζουν να ασκήσουν πίεση στους ιδιοκτήτες κατά την περίοδο των μουσώνων, όταν και η παραγωγή τσαγιού είναι πολύ υψηλή και οι οικονομικές ζημίες μεγαλύτερες.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση για να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό των εργατών», δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Γκάουταμ Ντεβ.