Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Επιχειρησιακή ικανότητα και επαγγελματισμός, είναι τα στοιχεία που διακρίνουν το Δήμο Αθηναίων, όταν έρχεται η ώρα να εκπλειστηριάσει περιουσίες των δημοτών του.

Τελευταίο περιστατικό αφορά ένα ακίνητο που βγάζει στο σφυρί για χρέος 5,000 ευρώ. Το ακίνητο είναι ισόγεια κατοικία 100 τ.μ. στο Βύρωνα και πάει για εκποίηση με τιμή εκκίνησης τα 9.500 ευρώ.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 25 Ιουλίου 2018. Σε περίπτωση που δε βρεθεί αγοραστής, θα γίνει νέος σε 40 μέρες. Και αν δε βρεθεί και τότε αγοραστής, το σπίτι θα εκποιηθεί για πολύ λιγότερα την τρίτη φορά, ίσως και με ποσό που θα είναι κάτω από το χρέος του δημότη.

Βέβαια αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση πλειστηριασμού που θα κάνει ο δήμος Αθηναίων στις 25 Ιουλίου, αφού για την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένοι 19 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη δημοτών, με τους 15 από αυτούς να αφορούν κατοικίες.

Πριν από μερικούς μήνες, ο δήμος Αθηναίων είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα, με αφορμή έναν πλειστηριασμό κατοικίας. Όπως είχε καταγγείλει δικηγόρος, ο δήμος Αθηναίων έβγαλε σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία για χρέη 599 ευρώ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονταν χρέη για τέλη στάθμευσης και ΤΑΠ. Ο δήμος Αθηναίων από τη μεριά του, είχε διαψεύσει την καταγγελία και είχε τονίσει:

Ο δήμος Αθηναίων, προβαίνει σε κινήσεις στις οποίες υποχρεούται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και οι πολίτες προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους

Σε αντίστοιχες κινήσεις, δε φαίνονται να προβαίνουν άλλοι δήμοι της χώρας, όπως για παράδειγμα ο δήμος Πατρέων, ο δήμαρχος του οποίου αποφάσισε να διαγράψει τα χρέη δημοτών που αδυνατούσαν να πληρώσουν, ενώ πήγε στη Βουλή και τροπολογία προκειμένου να απαλλάσσονται από χρέη οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι με βάση τα στοιχεία που τηρούνται σε κάθε Δήμο στο ΚΕΑ, τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Τροπολογία τελικά που απορρίφθηκε από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, εκτός του ΚΚΕ το οποίο την είχε καταθέσει.

Όπως είχε αναφέρει ο Πελετίδης μετά την απόρριψη της τροπολογίας:

Η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ ολοκλήρωσε με την ψηφοφορία στην βουλή χτες ένα ακόμη κύκλο αντιδραστικών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε Δήμους και Περιφέρειες. Όσον αφορά την τροπολογία που έδωσε στα κόμματα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και σειρά άλλων Δήμων και που αφορούσε στην δυνατότητα των δημοτικών συμβουλίων να ελαφρύνουν και διαγράφουν χρέη τσακισμένων από την φτώχεια και την αναδουλειά νοικοκυριών, με τον κυνισμό της απαξίας, η κυβέρνηση Συριζα -Ανελ την απέρριψε, τα δε άλλα κόμματα (με εξαίρεση το ΚΚΕ που κατέθεσε και την τροπολογία), σιώπησαν!

Για να μην χάσουν σπίτι και το βιός τους που τους έχει απομείνει για πενταροδεκάρες που χρωστάνε στους Δήμους όταν οι μεγαλοοφειλέτες μένουν στο απυρόβλητο και με την “βούλα” των νόμων τους!

Δεν μας κάνει τελικά καμιά έκπληξη ο κυνισμός των χορτάτων και της εξουσίας τους. Τα σχέδια κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής, για την επιχειρηματική τους λειτουργία και το πιο σφιχτό δέσιμο τους με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι ταυτόσημα και ενιαία και δεν αφήνουν χώρο για τις ανάγκες του φτωχού λαού και των εργαζόμενων.

Είμαστε με τους καταφρονεμένους και θα παλέψουμε με ότι δυνάμεις έχουμε για την καταδίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που διαπερνά σαν σφαίρα κράτος και τοπική διοίκηση χτυπώντας κατάστηθα την ζωή και το μέλλον του λαού μας.