Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Σκουριές έξω από τις εγκαταστάσεις της El Dorado. Με κρότου- λάμψης και γκλομπ των ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωποι οι διαδηλωτές, ενώ έξι τραυματισμούς καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη

 rie

Έξι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών σε πορεία που πραγματοποιήθηκε στις Σκουρίες έξω απο τις εγκαταστάσεις της El Dorado Gold.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με βία, χημικά και κρότου – λάμψης στις κόκκινες μπογιές που δέχτηκαν από τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν χτυπήματα με γκλομπ κατευθείαν στο κεφάλι και ευθεία βολή από κρότου λάμψης πάνω σε πόδι. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη, στους τραυματίες παρείχε πρώτες βοήθειες το εργατικό ιατρείο της ΒΙΟΜΕ.

H διαμαρτυρία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νεολαίας κατά της εξόρυξης χρυσού, της Επιτροπής αγώνα Μεγάλης Παναγιάς και της Επιτροπής Νέας Προποντίδας.

«Το μόνο που μας φοβίζει, ο μόνος μας εφιάλτης, δεν είναι μήτε τα κάγκελα, μήτε τα χημικά. Είναι να ξημερώσει μια μέρα, για μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και να χάσουμε τη γη και το νερό μας. Γι’ αυτά αγωνιζόμαστε, γι’ αυτά θα μας έχετε απέναντι. Όπως σήμερα, όπως κάθε μέρα, μέχρι το τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Νεολαίας Ιερισσού κατά της εξόρυξης.